Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zbytečná tragédie

Pozary.cz – Téma týdne- pohled zpět…Při březnové havárii hasičského vozu na Slovensku vyhasl mladý život.

Mnozí z našich čtenářů jsou všímaví a tak jim neušlo že na fotografiích ZILu v sekci Technika stojí totálně zničená Liazka. Samozřejmě Vás zajímá co se s ní stalo.

30.března v pět hodin ráno se hasiči z Banské Bystrice vraceli od zásahu. Na světelné křižovatce projížděli na zelenou, v klidu bez VRZ. Vtom se značnou rychlostí přiřítil Peugeot 405 (sami hasiči odhadli že jel asi 140–150 km/h), doslova vlétl na červenou do křižovatky a narazil do hasičské liazky. Ta se nárazem zvrhla na bok a pohřbila pod sebou Peugeota. Setrvačností jela dále a zastavila se až o konstrukci podchodu.

Tři hasiči byli při nehodě zraněni, z toho jeden těžce, následky pro posádku osobního auta ale byly tragické. Na místě zemřela šestadvacetiletá spolujezdkyně, řidič byl zraněn. Oba vozy byly totálně zničeny.

Při vyšetřování bylo zjištěno že řidič Peugeotu měl v krvi značné množství alkoholu. Byl obviněn z trestného činu a vzat do vazby. Policie zjistila že pravděpodobně zkoušel tzv.ruskou ruletu známou i u nás. Bohužel tentokrát nevyšla a výsledkem je značná hmotná škoda, zranění a hlavně úplně zbytečná smrt mladé dívky.

Omluvte sníženou kvalitu fotografií, pocházejí z digitální videokamery. Děkuji.
Sdílet