Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požáry v Královehradeckém kraji

V úterý (19. srpna 2008) ve 22:56 hodin byl na operační středisko hasičů ohlášen požár v areálu firmy Juta ve Dvoře Králové nad Labem zabývající se zpracováním polypropylenu a polyethylenu. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem, dále dobrovolní hasiči z Bílé Třemešné a Hajnice.

Územní odbor Trutnov

Technická závada způsobila požár ovládacího panelu

V úterý (19. srpna 2008) ve 22:56 hodin byl na operační středisko hasičů ohlášen požár v areálu firmy Juta ve Dvoře Králové nad Labem zabývající se zpracováním polypropylenu a polyethylenu. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem, dále dobrovolní hasiči z Bílé Třemešné a Hajnice.

V jedné z hal došlo k požáru ovládacího panelu SIMA, který vyhřívá olej v dloužících válcích stroje na výrobu folie – polotovaru pro podstřešní systémy. V době příjezdu hasičů na místo byl již požár lokalizován zaměstnanci závodu, kteří použili několik přenosných práškových hasicích přístrojů. Hasiči požár dohasili a odvětrali zakouřené prostory. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně technická závada na regulátoru teploty oleje, který zahříval olej na vyšší teplotu a došlo ke vznícení. Požár značně poškodil panel a bylo nutné odstavit z provozu celý stroj na výrobu folie. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 60 tisíc korun, uchráněné hodnoty na stroji činí 1 milión korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn. (foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Trutnov)

Požár zničil tiskací stroj
Včera (20. srpna 2008) kolem poledne došlo ve firmě zabývající se úpravou režného zboží v obci Verdek u Dvora Králové nad Labem k požáru tiskacího stroje. Požár byl na operační středisko HZS ohlášen ve 12:07 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolní hasiči z Bílé Třemešné.

Požár zasáhl plochý tiskací stroj na potisk tkaniny, který byl již několik dnů mimo provoz a den před požárem byl čištěn. Do příjezdu hasičů se požár snažili uhasit zaměstnanci firmy pomocí ručních hasicích přístrojů. Částečně se jim podařilo dostat požár pod kontrolu. Hasiči provedli lokalizaci ve 13:14 hodin a úplnou likvidaci požáru ve 13:31 hodin. Následně rozebrali mezistropí a podlahu, které poničil požár. Plameny poškodily tiskací deky, části mansardy, el. rozvody, zářivkové osvětlení, podhled stropu a vzduchotechniku. Šetřením na místě události bylo zjištěno, že příčinou vzniku požáru bylo nedbalostní nebo úmyslné jednání neznámé osoby. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 800 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 1 milión korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Územní odbor Náchod

Potkan způsobil zkrat v rozvodné skříni

Nezvyklou příčinu měl včerejší (20. srpna 2008) požár v panelovém domě v ulici Československé armády v Broumově. Do el. rozvodné skříně v jednom z pater se dostal potkan, který způsobil zkrat na rozvodech. Požár se samovolně uhasil ještě před příjezdem hasičů. Došlo ke zničení jističe a pojistek a také k usmrcení potkana. Hmotná škoda na rozvodech byla odhadnuta na 2 tisíce korun. (foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Náchod)

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

Broumov

-kow-

Sdílet