Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Poškozená brzdová zdrž u nákladního vlaku způsobila požár náspu

Včera (20. srpna 2008) odpoledne došlo mezi Týništěm nad Orlicí a Bolehoští na Rychnovsku k požáru železničního náspu, který způsobila zadřená brzdová zdrž nákladního vlaku. Požár jako první zpozoroval obyvatel drážního domku, který přivolal hasiče.

Včera (20. srpna 2008) odpoledne došlo mezi Týništěm nad Orlicí a Bolehoští na Rychnovsku k požáru železničního náspu, který způsobila zadřená brzdová zdrž nákladního vlaku. Požár jako první zpozoroval obyvatel drážního domku, který přivolal hasiče. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky, hasiči Českých drah Hradec Králové a dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí.

Na několika místech podél trati hořel násep a plameny se pomalu rozšiřovaly do nedalekého lesního porostu. Celkem se jednalo o šest ohnisek požáru v délce jednoho kilometru, přičemž nejmenší ohnisko zasáhlo prostor o velikosti 3 × 2 metry a největší 50 × 5 metrů. K většině ohniskům v nepřístupném místě se hasiči dostávali pěšky a hasili vodou z kanystrů. K největšímu ohnisku se dostala těžká technika a požár se podařilo uhasit vodními proudy. Jednotlivé požáry hasiči uhasili po více jak dvou hodinách. Následným šetřením bylo zjištěno, že požár způsobila zadřená brzdová zdrž u posledního vagonu nákladního vlaku jedoucího z Týniště nad Orlicí. Při požáru nedošlo ke zranění osob ani škodě na majetku.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-kow-

Sdílet