Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výběr z událostí na Vysočině

Hasiči na Vysočině od čtvrtka 21. 8. do pátečního rána 7. hodiny celkově zasahovali u 25 událostí. Jednalo se o několik požárů. Dopravních nehod se zraněním a ostatních zásahů.

10:26 hodin – Humpolec – Brunka.
Hasiči z Humpolce vyjížděli k požáru zaparkované Škody 120 L. Hasiči požár likvidovali vysokotlakým proudem. Požár způsobil majiteli škodu 500,– Kč. Příčinou požáru byla technická závada elektrické instalace vozu (došlo ke kontaktu polu akumulátoru a kovové kostry zadní sedačky).

požár strniště Salavice

11:34 hodin – Třebíčsko, Salavice.
Hasiči z Třebíče likvidovali požár strniště na ploše 50 × 20 metrů pomocí 1 C proudu s lafetovou proudnicí. Požár se obešel beze škody. Uchráněny byly hodnoty ve výši 50.000 Kč. Příčinou požáru bylo nedbalostní jednání – nezajištěné ohniště při pálení zahradního odpadu.

14:26 hodin – Havlíčkobrodsko, Olešná.
Hasiči z Havlíčkova Brodu vyjížděli k požáru balíků slámy na poli na ploše 10 × 5 metrů. Požár se obešel beze škody.

15:22 hodin – Havlíčkobrodsko, Vysoká.
Profesionální hasiči z Havlíčkova Brodu a hasiči podniku Čepro a.s. likvidovali požár trávy na ploše 50 × 20 metrů. Požár se obešel beze škody. Příčinou požáru bylo nedbalostní jednání při pálení.

20:04 hodin – Moravské Budějovice, Dopravní ulice.
Hasiči z Moravských Budějovic vyjížděli k dopravní nehodě osobního automobilu do jedné z ulic města. Při dopravní nehodě bylo zraněno 5 oso.

20:08 hodin – Havlíčkův Brod.
K dopravní nehodě dvou motocyklů vyjížděli hasiči z Havlíčkova Brodu. Při nehodě byly 2 osoby zraněny a převezeny zdravotnickou záchrannou službou do nemocnic.

00:35 hodin – Pelhřimov, Nádražní ulice.
Krátce po půlnoci vyjížděli 2 automobily s hasiči ze stanice Pelhřimov do Sporthotelu k nahlášenému požáru v kuchyni. Na místě hasiči zjistili, že došlo k vznícení odpadu v odpadkovém koši v prostorách výčepu restaurace v přízemí a následně k poškození chladícího zařízení na mrazáku. Hasiči požár likvidovali vysokotlakem a přetlakovou ventilací odvětrávali zakouřené prostory. Zásah probíhal v dýchací technice. Hasiči ze zakouřených prostor – 1. patra – celkově evakuovali 21 osob (ubytovaných – 13 dětí a 4 dospělé osoby a dále 4 zaměstnance hotelu).. Zásah byl ukončen cca 01:45 hodin, kdy se ubytovaní vrátili zpět do hotelu do náhradních pokojů.

Stanovení výše škod a upřesnění příčiny vzniku požárů bude probíhat během dnešního dopoledne.

Info: Denisa Vrbová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina

-wap-

Sdílet