Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru střechy v Libušíně se zranil hasič

Dne 21. března v 10:46 přijala linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o požáru střechy haly v areálu bývalého dolu v Libušíně.

Na místo události vyslal operační důstojník profesionální hasiče ze stanice Kladno a vyhlášen byl také požární poplach pro jednotku SDH Pchery, ta bohužel díky technické závadě na vozidle nebyla schopna vyjet. K místu události, tak zamířila jednotka SDH Brandýsek. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o požár v půdním prostoru budovy, který se dále rozšiřuje na střechu.

Hasičům se podařilo požár, který byl zhruba na 100 metrech čtverečních lokalizovat pomocí několika C proudů. Vzhledem ke špatnému přístupu bylo nutné k místu události vyslat ještě výškovou techniku ze stanice Slaný a v rámci mezikrajské výpomoci na místě zasahovala také automobilová plošina HZS hl. města Prahy. Během zásahu došlo ke zranění jednoho z hasičů, který byl s poraněním ramene převezen do kladenské nemocnice. Příčinou vzniku požáru bylo vznícení střešní konstrukce od povrchové teploty komína. Škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na 200 000,– korun.

Sdílet