Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár ostravské restaurace se škodou 800 tisíc

Čtyři jednotky ostravských hasičů zasahovaly v neděli 24. 8. 2008 dopoledne u požáru restaurace s příznačným názvem Defekt v Ostravě-Porubě. Požár na vnitřním vybavení a zboží se předběžně odhaduje na 800 tisíc korun, ale obešel se bez zranění.

Centrum tísňového volání v Ostravě obdrželo informaci o požáru v neděli dopoledne po půl desáté. Na místo byly vyslány tři ostravské jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic Poruba, Zábřeh a Fifejdy a s nimi dobrovolní hasiči z Ostravy-Pustkovce.

V podhledech restaurace našli hasiči pomocí termokamery dvě ohniska požáru. Ohněm bylo vedle stropu na ploše 12 × 12 metrů zasaženo i vnitřní dřevěné zařízení restaurace. Hasiči dostali požár pod kontrolu během půlhodiny, když museli vynášet ohořelé lavice a stoly, stejnou dobu jim trvalo dohašování s částečným rozebíráním dřevěných konstrukcí stropu.

Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci. Hasiči předběžně odhadli škodu na 800 tisíc korun, vznikla především na dřevotřískovém na stropu, zdech a zařízení restaurace, popraskaných okenních tabulích, poškozené elektroinstalaci i na zakouřeném zboží.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wej-

Sdílet