Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezi Kostelcem u Holešova a Roštěním skončil osobák na střeše, první pomoc řidiči poskytl projíždějící hasič

Mezi obcemi Kostelec u Holešova a Roštění došlo krátce před třetí hodinou odpolední k dopravní nehodě jednoho osobního automobilu. Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Holešov.

Podle prvotních informací oznamovatele byl řidič ve voze zaklíněn, což se naštěstí nepotvrdilo. K nehodě došlo na silnici III. třídy č. 4905 nedaleko obce Kostelec u Holešova. Řidič zde s vozem Volkswagen Passat sjel mimo komunikaci, narazil do stromu a převrátil se na střechu. V době příjezdu jednotky na místo havárie byl již zraněný řidič mimo vozidlo a prvotní ošetření mu poskytnul příslušník HZS Zlínského kraje, který projížděl náhodou kolem.

Hasiči okamžitě zajistili místo nehody, odpojili akumulátor a zabezpečili vůz proti možnému vzniku požáru. Provozní kapaliny z vozu neunikaly. Zraněný řidič byl po prvotním ošetření odvezen zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Na místo události se dostavila také jeho příbuzná, které musel jeden z příslušníků zasahující jednotky poskytnout posttraumatic­kou péči.

Po zadokumentování nehody policií provedli hasiči naložení vraku vozidla na odtahovou službu a uklidili komunikaci od úlomků a rozbitého skla. V 17:16 hodin se hasiči vrátili zpět na svou základnu.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet