Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muže zavalilo auto

V pondělí 25. srpna přišlo v 12:08 hodin hlášení na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje, že v obci Bohdíkov, místní části Komňátka je zavalená osoba pod autem.

V pondělí 25. srpna přišlo v 12:08 hodin hlášení na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje, že v obci Bohdíkov, místní části Komňátka je zavalená osoba pod autem. Na místo proto ihned vyrazili profesionální hasiči ze Šumperku a dobrovolní hasiči z Hanušovic. Po příjezdu k události hasiči zjistili, že muže, kterého zavalilo auto, jenž spravoval, vyprostila zdravotnická záchranná služba. Zdravotníci prováděli resuscitaci, které byla bohužel neúspěšná. Hasiči pomohli zajistit vozidlo proti pohybu a vrátili se zpět na základny.

Podobný případ se odehrál ve středu 23. dubna 2008, kdy vyjížděli v 14:47 hodin profesionální hasiči z Litovle a dobrovolní hasiči z Náměště nad Hanou k přejetému muži do obce Vilémov. Po příjezdu hasiči zjistili, že se jedná o přejetého muže špatně zajištěným osobním automobilem. Rozjíždějící se vozidlo chtěl majitel zastavit vlastními silami. To se mu však nepodařilo a Mitsubishi Pajero ho přejelo. Před příjezdem jednotek hasičů byl muž z pod auta vyproštěn kolemjdoucími občany a předán zdravotnické záchranné službě. Hasiči na místě spolupracovali s lékaři při přeložení zraněné osoby do vrtulníku letecké záchranné služby a s Policií ČR při uzavření místa nehody.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje

Ilustrační foto - technika na obrázku nemusí soviset s událostí, stejně tak se může lišit denní doba

-kow-

Sdílet