Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

SVĚTOVÉ HRY – první dny

Česká výprava zdařile odcestovala na desáté Světové hry hasičů v Liverpoolu! Část výpravy pod vedením ing. Dvořáka autobusem z Prahy, ostatní pod taktovkou ing. Scheibingera z Ostravy, dále letecky z Polska přímo do Británie. Celkem se her účastní 54 osob.

Stěžejním sportem je samozřejmě TFA, speciálního hasičského víceboje se letos účastní naprostá většina výpravy, organizátoři jej postavili v maximální obtížnosti, např. hadice jsou v anglickém provedení extra těžké ve stometrové dvojité délce, bariéra čtyřmetrová a závěrečné schody jsou situovány do 120 m vysokého tubusu, který ční dominantně nad přístavem!

Závodníci se mohou těšit na 73 sportovních disciplín na 43 místech po celém Liverpoolu ať již je to North West, včetně Aintree Racecourse, Liverpool Football Club na vzdělávácí akademii v Kirkby a zbrusu nové Liverpoolské vodní centrum.

Her se účastní více jak 3000 závodníků z celého světa o které se bude starat více jak 1000 organizátorů a dobrovolníků včetně armády.

Po příletu, ubytování na univerzitních kolejích, proběhlo úvodní registrační martyrium, kdy je nutno vyřídit vstupní náležitosti, oficiální akreditace, získat veškeré dostupné informace o jednotlivých sportech, včetně pravidel, povolení ke vstupu na sportoviště, dopravy na lokální sportoviště, rozeseté často mnoho kilometrů od sebe navzájem.

Dnes 25. 8. vypuklo excelentní zahájení započaté průvodem zúčastněných sportovců ve sjednocených reprezentačních národních dresech, působivě vedené kolem Echo arény zde v Liverpoolu, kde je situováno srdce letošních Světových her. Průvod vedli policisté a hasiči na čtyřkolkách následovaní místní hudbou v působivých uniformách. V průvodu se představilo všech

Dnes večer se již naši sportovci plně koncentrují na zítřejší soutěže. Bojovat se bude na veslovacích i cyklistických trenažérech, lezení na umělé stěně a v maratónu.

Ti, kteří momentálně nesoutěží, se plně věnují podpoře a servisu svých kolegů, což je v obrovské mezinárodní konkurenci neocenitelnou i nutnou pomocí.

Další pokračování po prvních, doufejme, pro Čechy úspěšných bojů.

Text a foto exklusivně pro POŽÁRY.cz: Vladimír Vysocký a Lukáš Drozdík

-kaw-

Sdílet