Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vysypané klády z převráceného nákladního automobilu zablokovaly provoz na exitu dálnice D46 u Drysic

Okolo 18. hodiny došlo na exitu dálnice D46 u obce Drysice k nehodě kamionu převážejícího dřevěné klády. Nákladní vůz přijíždějící ve směru na Vyškov se na sjezdu převrátil na bok a jeho celý náklad se vysypal na vozovku tak, že zahradil i nájezd na dálnici.

Na místo proto vyjely jednotky ze stanice Vyškov, Slavkov u Brna a Prostějov. Ihned po příjezdu provedli zasahující hasiči protipožární opatření a zasypali uniklé provozní kapaliny. Zraněný řidič byl v té chvíli již mimo vozidlo a v péči zdravotnické záchranné služby, která jej později odvezla k dalšímu ošetření.

Následně začala překládka vysypaných klád na náhradní soupravu, kterou si na místo zajistil majitel havarovaného vozu. Neboť se s postupem času začalo stmívat, bylo nutné okolí nehody nasvítit. A tak až za tmy se za pomoci vyprošťovacího automobilu ze stanice Brno-Lidická podařilo převrácený kamion postavit zpět na kola.

Závěrem hasiči uklidili použitý sorbent, havarovaný vůz předali odtahové službě, místo nehody policii a krátce před 22.00 hod. odjeli.

Rostislav Zelený
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet