Středa 8. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve středu Beskydský pohár s 11 hasičskými týmy z ČR a Slovenska

Deset kvalitních týmů z celé ČR a reprezentační výběr Slovenska přijedou ve středu 27. 8. 2008 do Ostravy na tradiční Beskydský pohár v požárním sportu.

Deset kvalitních týmů z celé ČR a reprezentační výběr Slovenska přijedou ve středu 27. 8. 2008 do Ostravy na tradiční Beskydský pohár v požárním sportu. Jeho již 26. ročník se koná od 9:00 hodin na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích. Organizuje jej Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje

Vzhledem k rekonstrukci sportovního areálu stanice HZS MSK v Ostravě-Porubě bude tentokrát Beskydský pohár pouze jednodenní a pouze se dvěma (týmovými) disciplínami. Štafeta 4 × 100 metrů s překážkami je na programu dopoledne, odpoledne bude královská disciplína – požární útok družstev. (Vynechány jsou tak dvě individuální disciplíny – běh na 100 metrů s překážkami a výstup na věž po žebříku.)

Vedle silné slovenské reprezentace se na start postaví například dva hasičské výběry Moravskoslezského kraje a tým HZS MSK z územního odboru (tedy okresu) Opava. Další týmy sestavily zbývající kraje ČR. Tentokrát do Ostravy nepřijede žádný výběr ČR, nejlepší čeští požární sportovci ale startují v krajských týmech.

V předchozím ročníku beskydského poháru v roce 2006 zvítězil reprezentační výběr Česká republika A, druhý skončil těsně výběr Česká republika B a třetí také těsně ruská reprezentace. Čtvrté skončilo s odstupem Slovensko, pátý výběr dobrovolných hasičů ČR (SHČMS), šestý výběr ČR C a poslední polská reprezentace.

Loni se v Ostravě místo Beskydského poháru konala mnohem významnější událost – III. otevřené Mistrovství Evropy v požárním sportu, kde opět excelovali čeští hasiči. Reprezentačnímu týmu ČR se podařilo po sečtení výsledků ze všech čtyř disciplín porazit favorizované týmy Ruska, Běloruska a Ukrajiny a obhájit titul mistra Evropy v požárním sportu, který získal v roce 2005 na II. ME také v Ostravě.

ČR také obhájila titul mistra Evropy ve dvou disciplínách – požárním útoku a ve štafetě 4 × 100 metrů s překážkami.

Ilustrační foto - skutečnosti na fotografii nemusí odpovídat skutečnosti

O ME v požárním sportu loni v Ostravě je více info na www.ostrava2007.cz

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí HZS Moravskoslezské­ho kraje

-kow-

Sdílet