Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči měli opět rušný den

Od včerejší půlnoci do dnešního poledne vyjížděli jihomoravští hasiči celkem k 22 událostem. Požár hasiče zaměstnal celkem v 7 případech. K prvnímu nočnímu zásahu vyjeli hasiči z požární stanice v Hrušovanech nad Jevišovkou, Znojmě a jednotky SDH Slup v 01.05 hodin.

Od včerejší půlnoci do dnešního poledne vyjížděli jihomoravští hasiči celkem k 22 událostem. Požár hasiče zaměstnal celkem v 7 případech. K prvnímu nočnímu zásahu vyjeli hasiči z požární stanice v Hrušovanech nad Jevišovkou, Znojmě a jednotky SDH Slup v 01.05 hodin. Po průzkumu místa události bylo zjištěno, že hoří obložení komína maringotky v obci Dyjákovice. Hasiči provedli odklopení plechové střechy maringotky a uhašení požáru.

Zbýšov


Další požár byl na KOPIS HZS JmK nahlášen v 01.35 hodin. Tentokrát se jednalo o požár rodinného domu na ulici J.A.Komenského ve Zbýšově. Na místo byly vyslány jednotky z požární stanice Rosice a jednotky SDH Zbýšov a Zastávka. Majitel nemovitosti uvedl, že požár zařízení obývacího pokoje vznikl vhozením zápalné láhve do objektu. Hasiči provedli uhašení požáru a nasadili na odvětrání nemovitosti přetlakovou ventilaci. Na místo byla povolána PČR a také vyšetřovatel příčin vzniku požáru, který během včerejšího dne prováděl další ohledání místa události. Předběžný odhad škody je vyčíslen na 200tisíc Kč. Nadále v tomto případě probíhá šetření.

Tři jednotky brněnských hasičů zasahovaly dnes v sedm hodin ráno při požáru v Brně-Horních Heršpicích. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se jedná o čtvrtou fázi požáru přízemního objektu z Unimo buněk o rozměru cca 10 krát 5 metrů. Další ohnisko požáru bylo objeveno v hromadě dřeva. Hasiči oheň uhasili krátce po osmé hodině. Na místo události se dostavil vyšetřovatel příčin vzniku požáru, který provedl další šetření.

K odstranění sršního hnízda ve střešní konstrukci mateřské školky byla povolána jednotka hasičů z požární stanice Vyškov dnes v 7.44 hodin.

kpt. Bc. Pavla Pražáková
preventivně výchovná činnost – Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kra­je

-kow-

Sdílet