Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Společnost Worksatefy organizuje dvoudenní kurz první pomoci, včetně postupů u úrazů při stromolezení a práci s motorovou pilou

Worksafety.cz pořádá dvoudenní kurz první pomoci vedený profesionály z oboru záchranářství a lékařství, který se bude konat 21. a 22. dubna 2016 od cca od 9 do 17 hodin (přesný čas bude upřesněn) ve Sportovním centru v Nymburce.

Kurz je rozdělen do dvou dnů, přičemž první den je věnován teorii a praktickým nácvikům a je určen nejen lezcům, ale i nelezcům a široké veřejnosti, kteří chtějí mít kvalitní školení na první pomoc zaměřené na oblast stromolezení a práce s motorovou pilou. Druhá část kurzu, která se koná následující den, je určena zkušeným lezcům, neb výuka bude probíhat přímo na stromech a budou simulovány reálné situace.

Kapacita kurzu je omezená, proto neváhejte s objednáním, máte-li zájem. Objednání kurzu je závazné, platba předem. Tyto zdravotní kurzy si můžete objednat na webu organizátora – postupujte jako při klasickém nákupu na e-shopu worksafety.cz.

V místě konání je také možné dohodnout si ubytování. V případě zájmu lze domluvit i stravování. Týden předem Vám zašleme informační e-mail, ve kterém obdržíte veškeré informace. Máte-li jakýkoli dotaz, neváhejte nás kontaktovat.

Kurzy jsou vhodné jak pro uchazeče o ETW, ale hlavně pro všechny, kdo chtějí být dostatečně připraveni pro poskytnutí kvalitní první pomoci při své profesi. Jsou rozděleny do tří částí, každou z nich lze objednat samostatně.

Kurz první pomoci I

Tento kurz, který se koná 21.4. je zaměřen převážně na úkony první pomoci při poranění, ke kterým může dojít při práci arboristy a výškového pracovníka (např. říznutí, pád, anafylaktický šok, včetně úrazu způsobeným motorovou pilou). Kromě teorie bude probíhat také praktická část, tedy ukázky a nácvik technik první pomoci. Tento den je věnován lezcům, ale i nelezcům a široké veřejnosti. Výuka bude probíhat v učebně, není třeba mít žádné vybavení apod. Absolventi kurzu obdrží účastnický list.

Parametry kurzu první pomoci I:

  • Kdy: čtvrtek 21. 4. 2016 cca 9 – 17h (čas bude upřesněn)
  • Kde: Sportovní centrum Nymburk, Sportovní 1801, 28835 Nymburk
  • Cena: 2.000 Kč

Kapacita kurzu je omezená, proto neváhejte s objednáním, máte-li zájem. Objednání kurzu je závazné, platba předem.

Kurz zahrnuje tato témata: Volání na tísňovou linku (čísla linek, lokalizace, komunikace), Lékárnička (osobní, společná – vybavení) – specializace na stromolezní, Systém MARCH (zástava krvácení, volné dýchací cesty, dýchání, oběh, KPR, hypotermie), Tlakový obvaz, Těleso v ráně, Anafylaktická reakce, Traumatické poranění, Pád z výšky, Bezvědomí.

Kurz první pomoci II

Následující den se koná praktická část kurzu obsahující nácvik simulovaných úrazů a reálné zásahy na stromě dle připravených scénářů.

Druhý den, 22.4., je soustředěn na zkušené lezce, zejména stromolezce, kteří si musí přinést své revidované vybavení. Každý z účastníků si vyzkouší několik simulací nejběžnějších zranění, ke kterým může dojít při práci na stromě. Kromě praktické části záchrany, ve které budete mít možnost zdokonalit své lezecké techniky při zachraňování kolegy, se dozvíte také o teoretických postupech, co dělat, dojde-li k nehodě. Tento kurz je tak vhodný jako přípravný kurz pro certifikaci European Tree Worker. Podmínkou tohoto kurzu jsou dostatečné lezecké schopnosti zájemce! Absolventi kurzu obdrží účastnický list a také osobní ohodnocení.

  • Kdy: pátek 22. 4. 2016 cca 9 – 17h
  • Kde: Sportovní centrum Nymburk, Sportovní 1801, 28835 Nymburk
  • Cena: 2.500 Kč

Obsah kurzu:

  • Praktický nácvik simulovaných úrazů ve stromolezení a práci s motorovou pilou.
  • Reálné zásahy na stromech a okolí dle připravených scénářů.

Cena a objednávka

První den kurzu stojí 2 000 Kč, druhý den 2 500. Kompletní dvoudenní kurz si tak můžete objednat za 4 500 Kč a to na webu worksafety.cz.

Sdílet