Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kolínští profesionální hasiči získali potřebný grant na výstavbu vzdělávacího centra

Kolínští hasiči uspěli v grantovém programu TPCA pro Kolínsko v rámci priority Pro bezpečné a zdravé Kolínsko, kde se jim podařilo získat grant ve výši 700 000 Kč na vybudování „Interaktivního vzdělávacího centra“.

Slavnostní předávání šeků proběhlo 2. června 2016 v divadelním klubu Scapino, kde náměstek ředitele HZS Středočeského kraje pro prevenci a civilní nouzovou připravenost plk. Ing. Jan Ryšavý převzal od prezidenta firmy TPCA (Toyota Peugeot Citroën Automobile) pana Kenta Koide symbolický šek.

Získaný grant nám umožní vybudovat Interaktivní vzdělávací centrum, kde se děti i dospělí budou v rámci preventivně výchovné činnosti v multimediální učebně prostřednictvím moderních technologií seznamovat s teoretickými znalostmi v oblasti požární ochrany, ochrany obyvatelstva a krizového řízení.

Centrum bude sloužit také na odbornou přípravu jednotek požární ochrany, případně pro další školení nebo vzdělávací kurzy dospělých a seniorů, které jsou organizovány hasičským záchranným sborem či jinými spolupracujícími organizacemi, jako je Město Kolín, Policie České republiky, Český červený kříž a další.

Současně předpokládáme, že v případě potřeby se toto Interaktivní vzdělávací centrum může využít při řešení krizových situací jako prostor pro krizový štáb nebo jeho pracovní skupiny.

Díky tomuto grantu se nám podaří vybudovat v nevyužívaných prostorách bývalého sektorového operačního a informačního střediska moderní učebny, které zkvalitní preventivně výchovnou činnost na územním odboru Kolín.

Děkujeme všem, kteří náš projekt podpořili ve veřejném hlasování – pomohli nám tak získat potřebný grant pro jeho realizaci!

kpt. Mgr. Renata Krutská
ÚO Kolín
Ladislav Holomčík
HZS Středočeského kraje
Sdílet