Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škoda po požáru traktoru v Dyníně se vyšplhala na milión

Šest minut po poledni byl na Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje ohlášen požár traktoru v obci Dynín.

K požáru byli vysláni ze dvou směrů silnice I/3 profesionální hasiči ze stanic České Budějovice a Soběslav, svolána byla jednotka SDH obce Neplachov. Jako první k požáru přijela soběslavská jednotka. V tu chvíli byl traktor značky John Deere již zasažen požárem v plném rozsahu.

Částečně hořel také hnůj naložený na připojeném vleku, požár se rozšířil i na blízké hnojiště. Hořící traktor stál nedaleko ustájení skotu. Majitel všech 150 kusů skotu ještě před příjezdem hasičů vyhnal do vedlejší kotliny vzdálenější od požáru.

Soběslavská jednotka ihned po příjezdu zahájila hasební práce. Velitel zásahu rozhodnul o nasazení dvou útočných proudů na traktor i hnojiště. Požár hasiči zlikvidovali během půlhodiny.

Českobudějovická jednotka byla odeslána zpět na základnu, neplachovští dobrovolní hasiči zůstali na místě zásahu jako záloha a k doplnění vody do soběslavských cisteren. Podle šetření vyšetřovatele HZS je škoda na shořelém traktoru 1 000 000,–. Příčinou vzniku požáru je pravděpodobně technická závada.

U požáru jednotky HZS spolupracovaly s Policií ČR. Nikdo nebyl zraněn.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet