Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Silniční přebor hasičů běžců Rohatecká desítka v roce 2016 ovládli David Vodička a Lucie Chalabalová

Nádherné slunečné počasí, stovky dětí v rámcových závodech a rekordní účast běžců na hlavních tratích pět a deset kilometrů, to jsou atributy spojující 23. ročník silničního běhu Rohatecká desítka, který se uskutečnil 8. května 2016.

Desetikilometrový hlavní závod ovládl mezi 107 běžci brněnský vytrvalec Lukáš Kučera v čase 30:52, druhé místo s těsným odstupem urval Jiří Petr z Kovalovic, jako třetí proťal cílovou metu hodonínský junior David Kákona. Jeho stopky se zastavily na hodnotě 31:45.

Rohatecký závod pořádá místní Sbor dobrovolných hasičů. Na pětikilometrové trati vypisuje mimo jiné i přebor profesionálních a dobrovolných hasičů v silničním běhu. S asfaltovými okruhy obcí si mezi muži hasiči nejlépe poradil David Vodička z SDH Svatobořice, jenž pětku pokořil v solidním čase 20:27, druhá příčka patří Lukáši Bimkovi z domácí sboru za výkon 22:45.

Škodou zůstává, že i přes avizovanou účast žádný další hasič na pět kilometrů nevyrazil. Dva zástupci hasičských sborů se však postavili na start desítky. Domácí Luděk Durďák doběhl pátý v čase 34:17, reprezentant slovenského DHZ INA Skalica Roman Komárek obsadil v absolutním pořadí 28. příčku s časem 38:58.

Ženský závod ovládla podobně jako loni drnovická vytrvalkyně Irena Pospíšilová, když na zdolání pěti kilometrů potřebovala 18 minut a 24 vteřin. Druhé Erice Farkašové ze Skalice nadělila téměř minutu. Třetí příčku obsadila další Slovenka Blažena Kocúriková z Jablonice.

Kategorii hasiček dominovala výborným časem 22:14 Lucie Chalabalová z SDH Svatobořice. V absolutním pořadí se zařadila na skvělé 15. místo. Druhou příčku ukořistila Petra Jarošová z SDH Kuželov s časem 25:41. Třetí doběhla Dominika Durďáková z domácího sboru v čase 30:01. Do cíle pětikilometrového závodu dorazilo 65 běžců a běžkyň.

Kompletní fotogalerie je k dispozici na webu /janiiisss.raj­ce.idnes.cz.

Luděk Durďák
Sdílet
Přiložené soubory
09- MSBP 2016 - ROHATECKA 10 vysledky.xls zobrazit online XLS 872 kB