Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dubnové číslo časopisu 112 připomene vyproštění uvízlé české nákladní lodi na Labi v Drážďanech a novinky z oblasti typových činností složek IZS při společném zásahu

V polovině měsíce dubna vychází letošní čtvrté číslo odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva – 112.

V úvodu přibližujeme vyproštění uvízlé české nákladní lodi na Labi v Drážďanech, na kterém se výrazně podíleli příslušníci Záchranného útvaru HZS ČR a o kterém přinesl jedinečnou a neopakovatelnou reportáž web POŽÁRY.cz.

V bloku zaměřeném na požární ochranu analyzujeme zásah na prosincový požár v turnovské průmyslové zóně, seznamujeme s novou právní úpravou věnovanou čištění, kontrole a revizi spalinové cesty, s výsledky modelových zkoušek následků požárů na karoseriích osobních automobilů a také s výsledky experimentálních měření povrchových teplot halogenových svítidel.

Novinky z oblasti typových činností složek IZS při společném zásahu, prezentace brašny pro třídění raněných a specifika přepravy pohonných hmot u HZS ČR jsou tématy bloku věnovaného IZS.

V části ochrana obyvatelstva a krizové řízení přibližujeme projekty preventivně výchovné činnosti HZS ČR zaměřené na osoby s mentálním postižením a na pomoc skupinám obyvatelstva se specifickými potřebami.

V časopisu dále přinášíme ohlédnutí za činností Nadace policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni v loňském roce, informaci o spolupráci HZS ČR se srbskými a běloruskými hasiči a také pozvánku na zahájení šesté sezóny Expozice požární ochrany HZS ČR ve Zbirohu.

Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis není ve volném prodeji. Cena jednoho výtisku je 25,– Kč, roční předplatné je 300,– Kč.

Předplatné a distribuce: Moraviapress, s.r.o., U póny 3061, 690 02 Břeclav,tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax: 519 321 417, e-mail: 112@moraviapres­s.cz.

Jaroslav Vykoukal
šéfredaktor
Sdílet