Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ten ošklivý FREEK opravdu existuje

Pro některé aktivní diskutér, pro většinu otravný nick, který kazí diskuze na webu POŽÁRY.cz. Takový je FREEK. Během akce PYROCAR tento „démon“ vystoupil ze stínu svého virtuálního světa a zhmotnil se v opravdového člověka.

FREEK nás překvapil tím, že ohlásil návštěvu v našem redakčním stanu. Pro tuto, pro nás až neuvěřitelnou, příležitost jsme si pro něho připravili překvapení ve formě malého dárku. Věnovali jsme FREEKovi tričko s nápisem FREEK. Bohužel se nám nepodařilo přemluvit aktéra většiny diskuzí FREEKa, aby si triko oblékl. Z pochopitelných důvodů jsme ani moc nenaléhali. Většiha hasičů přítomných na akci PYROCAR by ho raději neviděla.

FREEK je neoblíbeným a zatracovaným aktérem všech diskuzí, proto jsem tak trochu ocenili, že se odvážil přijít na tuto hasičskou „pouť“. Je to skutečná osoba, žádný nick, za který se někdo schovává. Přesto jsme na jeho žádost upravili fotografii tak, aby jeho obličej nebyl vidět. Je to pro jeho bezpečnost.

FREEKa moc rádi nemáme stejně jako Vy, využili jsme však možnosti si s tímto kontroverzním aktérem diskuzí vyříkat několik sporných věcí. Vadí nám, že jeho příspěvky často kazí diskuze, provokuje k osobním urážkám, pak je celá diskuze znehodnocena. Věřím, že FREEK si některé výtky vezme k srdci. Nechceme nikoho měnit, jen se domluvit na určité „kultuře“ diskuzí.

Samozřejmě jsme si vědomi, že FREEK osobně uškodil několika lidem, kterých si vážíme (např. ruská vlaštovka). Nechceme ho omlouvat, jediné co můžeme udělat, je s ním o tom mluvit. Je nám jasné, že někteří to neocení, ale věřte, že nám šlo jen o nápravu věci. Dejme FREEKovi šanci, třeba svítá na lepší časy, třeba to nemělo ceno. Jen jsme to prostě zkusili.

-kaw- -wap-

Sdílet