Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na výjezdu z Telče ve směru na Dačice zasahovaly složky IZS u střetu autobusu a osobního vozidla

Policisté z dopravního inspektorátu Jihlava vyjížděli ve čtvrtek 14. dubna 2016 patnáct minut po třinácté hodině vyšetřovat okolnosti dopravní nehody, která se stala na silnici II/406 na okraji Telče ve směru na Dačice. Šestačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Renault Laguna projížděl po silnici ve směru od Telče k obci Dačice.

Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy, kdy po zařazení se před předjížděné vozidlo nezvládl řízení, částečně vyjel vpravo mimo jízdní pruh na krajnici. Poté dostal s vozidlem smyk, přejel do protisměrného jízdního pruhu, kde se střetl a autobusem Setra S 415. Autobus jel ve směru od Dačic na Telč. Po střetu skončila obě vozidla mimo komunikaci, osobní vozidlo skončilo na střeše. Autobus byl v době nehody bez přepravovaných o­sob.

Při dopravní nehodě si řidič osobního vozidla přivodil těžké zranění a z místa ho přepravil vrtulník letecké záchranné služby do nemocnice v Jihlavě. Při dopravní nehodě se zranil i sedmatřicetiletý řidič autobusu, který byl převezen do jihlavské nemocnice.

U obou řidičů provedli policisté dechové zkoušky s negativními výsledky. Při nehodě vznikla hmotná škoda na obou vozidlech v celkové výši přesahující jeden milion korun.

mjr. JUDr. Dana Čírtková
Policie ČR
Sdílet