Úterý 7. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehodu osobního auta, které se ocitlo na střeše, likvidovali hasiči v Suchdole nad Odrou

Operační středisko HZS MSK obdrželo tísňové hlášení o dopravní nehodě poblíž Suchdola nad Odrou. Bylo hlášeno osobní vozidlo na střeše s osobami uvnitř. Na místo byly ihned vyslány dvě jednotky hasičů, a to jednotka HZS MSK ze stanice v Novém Jičíně a jednotka SDH Studénka, která v té době byla na praktickém výcviku na stanici v Novém Jičíně.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že havarované vozidlo se nachází mimo komunikaci na střeše, ve vozidle v době vzniku dopravní nehody dle sdělení velitele zásahu cestovaly 4 osoby. V době příjezdu na místo byly již všechny osoby mimo havarované vozidlo, hasiči tak nemuseli vyprošťovat žádného z účastníků dopravní nehody. Dvě osoby byly zraněny, ve spolupráci se záchranáři ze ZZS MSK byly ošetřeny.

Do nemocničních zařízení byly přepraveny vrtulníkem LZS a sanitním vozidlem ZZS MSK. Hasiči u této dopravní nehody provedli protipožární opatření, kontrolu na únik provozních kapalin (což se nepotvrdilo) a po vyšetření dopravní nehody Policií ČR provedli vyproštění vozidla pomocí vyprošťovacího speciálu na podvozku Tatra 815, který přijel ze stanice HZS MSK v Novém Jičíně.

kpt. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet