Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Prostřední Olešnici začalo po střetu s nákladním automobilem hořet osobní vozidlo, zraněnou osobu do nemocnice transportoval vrtulník

Profesionální hasiči z Nové Paky a dobrovolní hasiči z Hostinného zasahovali v pátek v odpoledních hodinách (ohlášeno 13:20) při dopravní nehodě nákladního a osobního automobilu, která se stala v Prostřední Olešnici. Došlo k následnému požáru osobního vozidla. Jednotka jej pomocí vysokotlaku a proudu C uhasila.

Jedna osoba utrpěla zranění a byla ošetřena hasiči. Požár auta byl ve 14. h uhašen. Zraněná osoba byla transportována vrtulníkem letecké záchranné služby do nemocnice. Komunikace byla až do vyšetření nehody Policií České republiky zcela uzavřena. Na místo se dostavil jeřáb k přeložení nákladu z nákladního automobilu.

Hasiči uklidili vozovku a po 15. h byl zahájen provoz dočasně alespoň jedním pruhem. Vrak osobního vozidla byl naložen na odtahovou službu. Po 16. h byl náklad přeložen.

Komunikace byla znovu uzavřena a jednotka provedla vyproštění nákladního vozidla. Zásah byl na místě ukončen až kolem 17. h.

Alena Žáková, DiS.
HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet