Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár skladu v obci Branná způsobil škodu za 800 tisíc korun, zasahovaly čtyři jednotky

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v noci z neděle 17. dubna na pondělí u požáru skladu v obci Branná. Požár byl na Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje nahlášen 13 minut před půlnocí.

K požáru vyjely cisterny a dopravní automobily profesionálních hasičů ze stanice Třeboň a dobrovolných hasičů obcí Třeboň – Branná, Lomnice nad Lužnicí a Stará Hlína. Když hasiči k požáru přijeli, byl celý objekt v plamenech.

Ve skladu o půdorysu 80 × 20 metrů, který býval dříve vepřínem, bylo uskladněno seno. Hasiči pro dostatek vody zřídili u požářiště čerpací stanici. Po dohodě s majitelem byl sklad ponechán k vyhoření. Zasahující jednotky ochlazovaly okolí, aby se požár nikam nerozšířil.

Před třetí hodinou ranní velitel zásahu nahlásil, že požár je zcela pod kontrolou hasičů. Některé z jednotek odeslal zpět na základnu, na požářišti do rána pak zůstala pouze jednotka SDH obce Třeboň – Branná.

Vzniklá škoda byla vyšetřovatelem HZS předběžně stanovena na 800 000,–, příčina vzniku požáru je předmětem šetření hasičů a policistů.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet