Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žena spadla v lese nedaleko dubu Sedmi bratří, transportovat k sanitce ji museli hasiči

V úterý v odpoledních hodinách se na tísňovou linku dovolala starší žena z Prahy s tím, že upadla při vycházce v lese někde v blízkosti dubu Sedmi bratří. Protože v tomto místě není prakticky žádný signál pro mobilní telefon, bylo velké štěstí, že spadla v místě, kde přibližně na 5 metrech signál fungoval.

Po telefonickém spojení posádky ZZS Trans Hospital Plus s pacientkou začala ve spolupráci s hasiči pátrací akce v dané lokalitě. Naštěstí paní viděla částečně na silnici, a tak jeden z hasičů s vysílačkou projížděl v sanitce pomalu po silnici a jeden z posádky ZZS, který mluvil s paní po telefonu ze vzdáleného místa, kde byl signál, naváděl kolegy přesně do té doby, než žena sanitku zahlédla.

Potom již vše proběhlo velmi rychle, po prohlídce lékařkou profesionální hasiči naložili pacientku do speciální transportní vany a bezpečně jí přenesli korytem potoka k sanitnímu vozu. Žena utrpěla pravděpodobně zlomeninu dolní končetiny a několik drobných oděrek a s těmito zraněními byla transportována do pražské nemocnice.

Sdílet