Středa 8. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ze dvou jednotek trénovali záchranu osob ze školy ve Slatině na Novojičínsku, figuranta jim dělala ředitelka

Dvě jednotky hasičů se ve středu 20. dubna dopoledne ve Slatině na Novojičínsku zúčastnily taktického cvičení, zaměřeného na záchranu osob z výšky za použití automobilové plošiny.

K události krátce po desáté hodině dopoledne vyjeli hasiči ze stanice v Bílovci s prvovýjezdovou Tatrou a novou automobilovou plošinou AP 30 Bumar a s nimi slatinská dobrovolná jednotka, která využila rovněž nový vůz – dopravní automobil Mercedes, který hasičům pořídil Moravskoslezský kraj.

Po příjezdu na místo se nejprve průzkumná skupina vydala vnitřkem objektu na střechu budovy, kde poskytla zraněné a podchlazené paní ředitelce základní předlékařskou pomoc – zafixovala ji krční páteř, zraněnou nohu uložila do vakuové dlahy a poskytla tepelný komfort.

Druhá skupina hasičů mezitím připravila k zásahu výškovou techniku. Po ustavení automobilové plošiny byla na koš připevněna speciální nosítka a na nich byla zraněná osoba transportována ze střechy dolů, za všeobecné radosti přihlížejících dětí, kterým hasiči letos již podruhé zpestřili vyučování zajímavou ukázkou svého umění.

Sdílet