Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Kozlovicích hořela střecha rodinného domku

Patnáct minut po dvacáté hodině vyjely dne 3. 9. 2008 jednotky hasičů na Frýdecko-Místecku k požáru střechy staršího rodinného domku do Kozlovic. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se jedná o starší domek (rozměry cca 20 × 10m), který majitelé opravují.

Patnáct minut po dvacáté hodině vyjely dne 3. 9. 2008 jednotky hasičů na Frýdecko-Místecku k požáru střechy staršího rodinného domku do Kozlovic. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se jedná o starší domek (rozměry cca 20 × 10m), který majitelé opravují.<o:p>
</o:p>

Při příjezdu jednotek hasičů již byla požárem zasažena celá vrchní část střešní konstrukce. Jednotky profesionálních hasičů HZS Moravskoslezského kraje, stanice Frýdek – Místek a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Kozlovice, Frýdlant nad Ostravicí, Kunčice pod Ondřejníkem a Ostravice ihned zahájily hasební práce z vnitřní i vnější strany budovy. Ještě před tím celý objekt prozkoumali. Zjistili, že všichni obyvatelé domku – dvě dospělé osoby a tři děti – jsou bez zranění mimo nebezpečí.

V průběhu likvidace požáru v domě hasiči nalezli tlakové lahve s propan-butanem (<st1:metriccon­verter productid=„10 kg“ w:st=„on“>10 kg</st1:metric­converter>) a svařovací soupravu s CO2. Po jejich vynesení mimo hořící objekt byly ochlazeny.

Jednotky na místě pomáhali obyvatelům domu s vynášením vybavení domu mimo objekt. Na místo se dostavil i starosta obce Kozlovice a spolu s řídícím důstojníkem hasičů nabídli postižené rodině možnost zajištění náhradního ubytování. Rodina tuto možnost nevyužila, náhradní ubytování si zajistili sami.

Po lokalizaci požáru před 22. hodinou zůstala na místě jednotka kozlovických hasičů, která hledala případná skrytá ohniska požáru a dokončovala likvidaci požáru. Veškeré práce hasičů v domě byly ukončeny krátce před 6. hodinou ranní, kdy byl objekt předán majiteli.

Požárem byla způsobena škoda ve výši 1,5 milionu korun. Příčinu požáru šetří vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR.
<o:p> </o:p>

Info: kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezského kraje
<o:p>
</o:p>

-wap-

Sdílet