Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vozidlo se rozpůlilo o strom

Aktualizováno 10.30. Tragicky skončila dnes (4. září 2008) ráno nehoda osobního vozidla nedaleko kruhového objezdu v obci Úlibice na Jičínsku. Při nehodě zemřel asi třicetiletý spolujezdec, přibližně stejně starý řidič utrpěl vážná zranění.

Tragicky skončila dnes (4. září 2008) ráno nehoda osobního vozidla nedaleko kruhového objezdu v obci Úlibice na Jičínsku. Při nehodě zemřel asi třicetiletý spolujezdec, přibližně stejně starý řidič utrpěl vážná zranění.

Územní odbor Jičín <o:p></o:p>

Nehoda byla na operační středisko HZS ohlášena v 04:21 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jičína s rychlým zásahovým vozidlem a cisternou. Řidič osobního vozidla Š Octavia zřejmě nezvládl řízení, vyjel mimo vozovku a narazil do stromu. Náraz byl tak silný, že se vozidlo rozpůlilo. Přední a zadní část auta skončily asi <st1:metriccon­verter productid=„200 metrů“ w:st=„on“>200 metrů</st1:me­tricconverter> od sebe. Spolujezdec, který z vraku vypadl, utrpěl smrtelná zranění. Řidiče, který skončil pod částí auta, vyprostili ještě před příjezdem hasičů kolemjedoucí řidiči. Muž utrpěl vážná zranění a musel být letecky transportován do královéhradecké nemocnice. Hasiči odpojili u vraku autobaterii a zabránili tak případnému požáru. Po zadokumentování místa nehody Policií ČR hasiči odklidili části havarovaného vozidla z vozovky. Silnice je v tuto chvíli ještě uzavřena a Policie odklání dopravu přes okolní obce. Přesné příčiny nehody šetří Policie ČR.

Info: por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje
<o:p></o:p>

-wap-<o:p></o:p>

Sdílet