Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sedm jednotek hasičů bojovalo s požárem dvou budov ve Vižňově na Královéhradecku

Profesionální hasiči z Broumova, Náchoda, podnikový hasiči VEBA 01 Broumov, dobrovolní hasiči z Broumova, Meziměstí, Teplic nad Metují a Jetřichova byli přivoláni k požáru neobývané budovy do vesnice Vižňov.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že požár zasáhl střechu a je již ve třetí fázi hoření. Požár se rozšířil na vedle stojící budovu, byl tudíž vyhlášen II. poplachový stupeň. Na druhém domě byla ohněm zasažena půda. Z důvodu bezpečnosti byl vypnut přívod elektrické energie.

Zdravotní stav majitelky tohoto domu si vyžádal zásah zdravotnické záchranné služby. Žena se nadýchala kouře a byla odvezena na další ošetření do nemocnice. Ve 14. h byl již požár lokalizován. Jednotky musely rozebrat střechu, aby mohly odhalit skrytá ohniska.

Před 16. h byl požár zcela zlikvidován a jednotky se začaly postupně vracet na stanice. Budovy byly předány jejich majitelům. Byla zde ponechána jednotka z Meziměstí k vykonání čtyřhodinové dohlídky nad místem události. Výše škody na obou budovách činí 420 tis. Kč. Uchráněn byl majetek v hodnotě přibližně 2 mil. Kč.

Alena Žáková, DiS.
HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet