Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nešťastný den pro bagry na Olomoucku

4.září 2008 bylo nešťastné datum pro bagry v Olomouci a v Prostějově. Jeden se zaklínil pod mostním pilířem, druhý začal hořet.

OLOMOUC

Bagr pod mostem

Ve čtvrtek 4 září bylo v 7:00 hodin nahlášeno na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje, že v Olomouci na ulici U Podjezdu je zaklíněný pod podjezdem bagr. Když hasiči přijeli na místo, zjistili, že se jedná o nehodu Traktorbagru, který při projíždění pod mostem zachytil za mostní konstrukci hydraulickou hadicí, ta se přetrhla a na vozovku vytekl hydraulický olej. Jednotka provedla odstranění oleje z vozovky a z chodníku pomocí sorbentu. Po úklidu se hasiči vrátili na základnu.

PROSTĚJOV

Požár bagru

Ve čtvrtek 4. září byl v 12:26 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár bagru v Držovicích. Po příjezdu hasiči zjistili, že se jedná o požár kabiny kolového smykového nakladače UNC, který se nacházel na novostavbě rodinného domu v Držovicích na ulici Olomoucké. Likvidaci požáru provedli hasiči vysokotlakým proudem a po uhašení požáru zachytávali unikající olej z hydrauliky nakladače (asi 30 l) pomocí sorbentu. Ke zranění osob ani k ohrožení životního prostředí nedošlo. Podle majitele požár způsobil škodu 100 tisíc korun, příčinou vzniku ohně byla technická závada na elektroinstalaci.

Zdroj: Vladimíra Hacsiková tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje

-kaw-

Sdílet