Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v Klokánku v obci Hostivice hasili před příjezdem hasičů policisté, evakuováno bylo více než třicet osob

Dne 27. dubna 2016, deset minut po páté hodině ráno, přijala linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o požáru Klokánku v Hostivicích. Na místo byla vyslána profesionální jednotka hasičů ze stanice Kladno a jednotka dobrovolných hasičů SDH Hostivice. V rámci mezikrajské pomoci vyjela také jednotka HZS hl. města Prahy ze stanice Petřiny.

V době příjezdu prvních jednotek na místo události již zasahovala Zdravotnická záchranná služba a hlídka Policie ČR. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že z budovy bylo evakuováno 25 dětí a 7 dospělých osob.

Prvotní zásah byl proveden hlídkou PČR – a to jedním C proudem z nástěnného hydrantu. Hasiči dále provedli pomocí přetlakové ventilace odvětraní celého prostoru. Následně byla pomocí průmyslového vysavače odsáta hasební voda ze zasažených prostorů.

Pro děti byl vyslán evakuační autobus, který nakonec nebyl využit a děti se vrátily zpět do nezasažených prostorů budovy. Následně bylo předáno v rámci posttraumatické péče několik legobalíčků.

Požárem byla zasažena místnost zhruba 6 × 6 metrů, škoda byla vyčíslena na 200 000 korun. Příčina vzniku požáru byla stanovena jako závada na elektroinstalaci tiskárny.

nprap. Petr Svoboda
zastupující tiskový mluvčí
Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje
Sdílet