Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár dřevěné haly v Olomouci

V neděli 7. září byl v 9:51 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár unimobuňky a dřevěné haly v Olomouci na ulici Roháče z Dubé. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce a dobrovolní hasiči z Bohuňovic, Chválkovic a Velké Bystřice a hasiči ČD.

V průběhu uplynulého víkendu, pátku 5. září – neděle 7. září, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 54 událostem, z nichž museli zlikvidovat:

19 požárů,
9 dopravních nehod,
19 technických pomocí,
7 ostatních událostí.


6. 9. 2008

OLOMOUC

Požár stohu

V sobotu 6. září byl v 13:05 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár stohu v obci Dolany. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce a dobrovolní hasiči z Dolan, Bohuňovic a Bělkovic-Lašťan.

Po příjezdu hasiči zjistili, že celý stoh pšeničné slámy z letošní sklizně je již zachvácen plameny, a proto jej hasiči po dohodě s majitelem nechali pod dozorem SDH Dolany vyhořet. Požár způsobil škodu 400 tisíc korun, příčina vzniku požáru se šetří, nejpravděpodobněji se jednalo o hru dětí.


7. 9. 2008

OLOMOUC

Požár dřevěné haly

V neděli 7. září byl v 9:51 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár unimobuňky a dřevěné haly v Olomouci na ulici Roháče z Dubé. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce a dobrovolní hasiči z Bohuňovic, Chválkovic a Velké Bystřice a hasiči ČD.

Po příjezdu hasiči zjistili, že se jedná o požár dřevěné haly o rozměrech 50 × 10 metrů, ve které podnikaly různé firmy. Hned vedle hořícího objektu stála unimobuňka, která byla požárem také zachvácena. V sousedním areálu musela městská policie odchytit psy, kteří byli z požáru vystresováni.

Hasiči k hašení rozvinuly dva bojové úseky, jeden od kolejí, druhý z areálu bývalé pily. Za 2,5 hodiny byl požár zlikvidován, na místě zůstávala ještě pod dobu 3 hodin SDH Chválkovice na dohlídku. Příčina požáru i výše škody jsou zatím v šetření.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje


-swo-

Sdílet