Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči SŽDC v České Třebové mají ve výjezdu zařazenou nově opravenou Tatru

Velkokapacitní cisterna drážních hasičů z České Třebové s označením CAS 30/8460/540 – S2R na podvozku Tatra byla opravena firmou KOMET Pečky s.r.o. a umožňuje přepravu posádky 1+3.

Samotná realizace proběhla na konci roku 2015. Byla provedena jak celková oprava podvozkové části, tak montáž nové nástavby. Rozmístění jednotlivého vybavení bylo vytvořeno dle přání hasičů.

Ve srovnání se standardním provedením této cisterny byla CAS dovybavena osvětlovacím stožárem se čtyřmi LED reflektory, který je napájen z elektrické soustavy vozu. Na pravé straně v zadní schráně najdeme průtokový naviják s tvarově stálou hadicí.

Součásti opravy byla také instalace kamery pro sledování silničního provozu se záznamem jízdy a zadní couvací kamery.

V pravé přední schráně dole je výsuvné plato pro elektrocentrálu, nad ní je výsuvný prvek pro uložení čtyř výjezdových tašek pro všechny členy posádky a v horní části je výklopné plato se třemi dýchacími přístroji Dräger včetně masek.

Vnitřní prostory jednotlivých schrán a venkovní osvětlení v okolí CAS je v provedení LED. Samotné zařízení VRZ také prošlo kompletní obměnou. Vylepšením viditelnosti v zadní části vozu je desetiprvková oranžová sváděcí alej s krajními moduly modré barvy.

Celková cena opravy se vyšplhala na téměř 2 miliony korun bez DPH.

Michal Janza
Sdílet