Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči bojovali s požárem starého mlýna

Tři a půl hodiny bojovalo dnes v noci osm hasičských jednotek s požárem bývalého mlýna v Bouzově na Olomoucku.Ilus­trační foto.

Oheň zničil střechu obytné části, v níž bydlela jednaosmdesátiletá žena. Nikdo nebyl zraněn, škoda dosáhla 750.000 korun. Hasiči uchránili majetek za čtyři miliony korun.

Když hasiči dorazili na místo, zjistili, že jde o požár starého mlýna o rozměrech asi 15 krát 30 metrů, který byl rozdělen na dvě poloviny.

Požár vypukl před 03:00 v obytné části, jako příčinu hasiči uvedli skrytou vadu na komíně. Oheň se rozšířil z komína a stoupal na jedné straně na střechu a na straně druhé po dřevěných schodech až do přízemí. Celá střecha byla požárem zasažena a také se zřítila část stropu v obytné části. Střešní krytinu museli hasiči shodit dolů. Důchodkyně musela hledat pomoc u příbuzných.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Olomouce, z Litovle, ze Šternberka, hasiči Českých drah a sbory dobrovolných hasičů z Bouzova, ze Slavětína, z Bílé Lhoty a z Loštic. Museli pracovat v dýchacích přístrojích. Díky rychlému zásahu se jim podařilo zachránit část objektu, která sloužila jako mlýn a ve které bylo veškeré vybavení ze dřeva.
Sdílet