Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z poškozeného balíku vycházel kouř, na poště ve Vsetíně museli zasahovat hasiči

Operační důstojník hasičů ve Zlíně přijal ve 4:47 hodin hlášení, že v depu České pošty, s.p. na ulici Bobrky ve Vsetíně uniká z poškozeného balíku kyselina a kouří se z něj. Požární poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům z požární stanice ve Vsetíně, kteří vyjeli s jednou automobilovou stříkačkou a jedním chemickým vozem.

Na místě hlášené události byla Policie České republiky už před příjezdem hasičů. Průzkumem hasiči zjistili, že v poškozeném balíku délky 50 centimetrů a šířky 30 centimetrů jsou menší obaly s hydroxidem sodným. Dále zjistili, že chemikálií je poškozen i další balík.

Obě poškozené zásilky uložili do igelitových pytlů. Zaměstnanci pošty byli shromáždění před budovou depa. Jeden ze zaměstnanců si stěžoval, že ho pálí oči. Policie přivolala Zdravotnickou záchrannou službu Zlínského kraje, která zraněného muže převezla do Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně, na oční oddělení.

Hasiči zasypali uniklou chemikálii sorbentem a prostory větrají přirozeně otvory v obvodových konstrukcích.

05.05.2016 08:10

Obsahem balíku bylo aktivní uhlí, Čugajevovo činidlo, karbid vápníku, hydroxid sodný, hydroxid vápenatý a dva litry kyseliny chlorovodíkové. Balík byl určen pro chemickou laboratoř základní školy.

Hasiči zametli sorbent z podlahy a z přepravního vozíku. Dále provedli oplach zařízení vodou.

Po předání pracoviště vedoucímu depa se hasiči vrátili zpět na stanici.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet