Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů u šesti dopravních nehod

Hasiči z několika jednotek HZS Královéhradeckého kraje zasahovali v úterý 9. září 2008 celkem u šesti dopravních nehod, několik jejich účastníků z nich bohužel nevyvázlo bez zranění.

Hasiči z několika jednotek HZS Královéhradeckého kraje zasahovali v úterý 9. září 2008 celkem u šesti dopravních nehod, několik jejich účastníků z nich bohužel nevyvázlo bez zranění.

DN Nepolisy

V 05:38 hodin vyjeli hasiči z Nové Paky k dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla na silnici mezi Novou Pakou a Vidochovem na Jičínsku. Osmnáctiletý řidič osobního vozidla Š Favorit se zřejmě plně nevěnoval řízení a zezadu narazil do nákladního vozidla Liaz. Celá přední část škodovky skončila pod nákladním vozidlem. Řidič a spolujezdkyně utrpěli zranění a byli převezeni záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a úniku provozních náplní. Po zadokumentování události pomohli s naložením favoritu na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Ani ne o hodinu později se stala u obce Úlibice na Jičínsku nehoda osobního vozidla. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jičína. Osobní vozidlo Š Fabie skončilo mimo vozovku. Řidič utrpěl zranění a byl ošetřen záchrannou službou. Hasiči odpojili autobaterii a zabezpečili auto proti úniku provozních náplní. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Zranění řidiče motorky si vyžádala srážka motocyklu s autobusem u obce Jičíněves na Jičínsku. Nehoda byla na operační středisko HZS ohlášena v 10:31 hodin. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Jičína, která zabezpečila motorku proti úniku pohonných hmot a provozních náplní.

Bez zranění se obešly dvě dopravní nehody na Rychnovsku, u kterých zasahovali hasiči. První z nich se stala v Olešnici v Orlických horách, kde se srazila dvě osobní vozidla. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky, kteří o hodinu později zasahovali u další dopravní nehody. Dvě osobní vozidla se srazila na silnici č. 298 mezi Bohdašínem a obcí Rokole. V obou případech hasiči provedli protipožární opatření a zabránili úniku provozních náplní. Příčiny nehod a míru zavinění šetří Policie ČR.

Po 17.00 hodině byli hasiči z Nového Bydžova přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních vozidel v obci Nepolisy na Hradecku. Srážka Š Felície s Volkswagenem se obešla bez zranění. Z havarovaných vozidel ani neunikly žádné provozní kapaliny. Hasiči odpojili autobaterie a zabránili tak případnému požáru. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

(foto: stanice Nový Bydžov)

Info: por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-wap-

Sdílet