Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Druhá etapa hasičské cyklistické akce Memoriál Martina Hrbáčka 2016 vede z Náchoda do Bruntálu

Pětadvacet profesionálních hasičů, včetně jedné příslušnice HZS MSK z krajského ředitelství, absolvuje od čtvrtka 5. 5. do soboty 7. 5. 2016 na kolech na tři etapy trasu z České Lípy do Ostravy-Poruby. Charitativní akce, nazvaná „Memoriál Martina Hrbáčka 2016“, je vzpomínkou na bývalého příslušníka HZS MSK. Její výtěžek bude věnován paní Marcele z Ostravy ve svízelné životní situaci, která má postiženou dospělou dceru.

Memoriál, který často vede kopcovitým terénem, je možné odjet na silničním i horském kole. Účastníci odhadem najedou během tří dní více než 430 kilometrů. Výtěžek sbírky bude získán ze startovného, které činí minimálně 500 Kč. Absolvovat jednotlivé etapy mohou i další zájemci, třeba z oblasti, kudy cyklisté projíždějí.

První etapu z České Lípy do Náchoda, která měřila 172 km, zvládli ve čtvrtek cyklističtí nadšenci za 5 hodin 40 minut. Páteční etapa z České Lípy do Bruntálu, která již odstartovala, je jen o několik kilometrů delší, ale s velkým převýšením (v součtu kolem 3000 metrů). Velká část této etapy vede kolem česko-polské hranice.

Z Bruntálu do Ostravy-Poruby dojede peloton během sobotního dopoledne 7. 5., aby stihl na porubské Hlavní třídě hasičské oslavy a krajskou soutěž ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel. Výtěžek sbírky by zde měl být předán přímo adresátovi – paní Marcele z Ostravy.

Cyklistickou akci organizuje Sportovní klub Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK), Záchranný útvar HZS ČR a Česká hasičská sportovní federace.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet