Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při dopravní nehodě ve Zlíně došlo ke zranění dvou dětí, od hasičů dostaly dráčky Záchranáčky

Zprávu o dopravní nehodě několika osobních vozidel na křižovatce ulic Štefánikova, Příční a Díly VI ve Zlíně přijali hasiči ve 13:19 hodin. Jedno dítě mělo podle oznamovatele tržnou ránu na hlavě.

Profesionální hasiči z centrální požární stanice ve Zlíně byli na místě nehody do 2 minut od vyhlášení požárního poplachu. V křižovatce stály čtyři osobní automobily. Srazily se ale pouze tři vozy značky Škoda, Peugeot a Nissan. Osádka čtvrtého automobilu byla pouze svědkem nehody.

Při nehodě byly zraněny dvě děti. Ty si převzali do své péče zdravotníci, kteří přijeli skoro současně s hasiči. Později obě děti převezli do nemocnice k dalšímu pozorování. Zraněné děti obdržely od hasičů dráčky Záchranáčky. Spolu s dětmi jeli do nemocnice i jejich rodiče. Ostatní účastníci nehody nebyli zranění.

Hasiči provedli na vozidlech protipožární opatření a místo nehody vymezili dopravními kužely. Automobil Nissan, který naboural do stromu, stál ve svahu mimo komunikaci. Hasiči provedli jeho zajištění proti převrácení pomocí klínů.

Po zadokumentování nehody policií pomohli hasiči s naložením auta Nissan na vozidlo odtahové služby a vrátili se zpět na základnu.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet