Středa 8. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pod traktorem u obce Hradčovice ležel muž, cisterna na podmáčené cestě zapadla a hasiči šli 800 metrů pěšky

Zprávu o převráceném traktoru u obce Hradčovice přijal operační důstojník hasičů ve 13:13 hodin. Oznamovatel sdělil, že pod traktorem je snad zaklíněná osoba, ale že si není jistý, protože informaci pouze předává. Požární poplach byl vyhlášen jednotce profesionálních hasičů z požární stanice Uherské Hradiště a Uherský Brod.

Hasiči z Uherského Brodu po příjezdu pokračovali k místu nehody spolu s oznamovatelem. Zásahové vozidlo však na podmáčené cestě zapadlo a zablokovalo jedinou přístupovou komunikaci sanitce i policii. Hasiči nechali vozidlo na místě a společně se záchranáři i policií pokračovali asi dalších 800 metrů pěšky. Jednotka z Uherského Hradiště byla odeslána zpět na požární stanici.

V místě nehody byl převrácený traktor domácí výroby s přívěsem. Pod traktorem ležel muž, řidič vozu, který byl při vědomí a se záchranáři komunikoval. U něj byl jeho pomocník, který nebyl zraněn a který popsal nehodu oznamovateli.

Hasiči traktor pomocí provizorních prostředků nadzvedli a řidiče vyprostili. Dále pomohli zdravotníkům s ošetřením a nesli zraněného asi 400 metrů na louku, na které přistál vrtulník Letecké záchranné služby. Ten zraněnou osobu transportoval do nemocnice v Olomouci.

Hasiči se vrátili k zapadlé cisterně a aby ji odlehčili, vypustili z ní všechnu vodu. Kolem vozidla odkopali zeminu. Po provedení těchto prací se jim podařilo automobil vyprostit a mohli se vrátit zpět na stanici.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet