Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě sportovní akce na Vysočině

V pátek dne 12. září 2008 se uskuteční již II. ročník soutěže v požárním sportu denních zaměstnanců – Havlíčkův Brod a v sobotu dne 13. září 2008 se uskuteční již sedmý ročník hasičského pětiboje.

V pátek dne 12. září 2008 se uskuteční již II. ročník soutěže v požárním sportu denních zaměstnanců – Havlíčkův Brod a v sobotu dne 13. září 2008 se uskuteční již sedmý ročník hasičského pětiboje.

Ilustrační foto

Pozvánka na soutěž denních zaměstnanců

V pátek dne 12. září 2008 se uskuteční již II. ročník soutěže v požárním sportu denních zaměstnanců – Havlíčkův Brod. Soutěž proběhne na hřišti Dukla na ulici Humpolecká v areálu územního odboru Havlíčkův Brod. Soutěžit se bude v královské disciplíně požárního sportu – požárním útoku. Do soutěže je přihlášeno 16 družstev mužů a 5 družstev žen. Začátek soutěže je naplánován na 10, 00 hod.

V rámci soutěže představí územní odbor Havlíčkův Brod také polygon. Jedná se o druhý výcvikový polygon v České republice. Polygon simuluje podmínky požáru vnitřních prostor a nebezpečí vzniku flash over při těchto požárech.
 

Pozvánka hasičský pětiboj do Telče

V sobotu dne 13. září 2008 se uskuteční již sedmý ročník hasičského pětiboje. Začátek je naplánován na 10,00 hod na stanici HZS kraje Vysočina v Telči.

Soutěže se zúčastní hasiči z celé České republiky. V soutěži budou mít hasiči za úkol vynést dvě hadice do druhého poschodí cvičné věže a zde je uložit do předem připravené přepravky, pak pomocí lana ručkováním vytáhnout 20 kg závaží, dále pak pomocí úderů palice o hmotnosti 6,5 kg přemístit 75 kg vážící závaží ve vodních lyžinách o 1,5 m, přenést dva barely, každý o hmotnosti 20 kg na vzdálenost 7 m, z místa „ požáru" přemístit figurínu o hmotnosti cca 60 kg na vzdálenost 30 m a na závěr srazit terč proudem vody z hadice. 

Tímto Vás srdečně zveme na obě akce.

Info: Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina

-wap-

Sdílet