Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Šest jednotek likvidovalo požár střechy

Celkem šest hasičských jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů likvidovalo dne 11. září ve 4:09 hodin požár střechy rodinného domu v obci Přílepy na Rakovnicku.

Operační a informační středisko HZS Středočeského kraje vyslalo na místo profesionální jednotku středočeských hasičů ze stanice Rakovník s dvěma cisternami a jedním automobilovým žebříkem. Jako posilové jednotky byly vyslány dobrovolné sbory hasičů obcí Přílepy, Lužná, Chrášťany, Kněževes a Řevničov s celkem pěti zásahovými automobily.

Po příjezdu hasičů na místo události bylo zjištěno, že se jedná o požár střechy rodinného domu s přístavkem o dvou nadzemních podlažích. K likvidaci požáru bylo nasazeno několik vodních proudů. V dýchací technice hasiči postupně rozebírali střešní konstrukce a prolévali jednotlivá ohniska.

Zálohu na stanici v Rakovníku zajišťovala jednotka hasičů obce Lužná. Hasiči dostali ve 4:49 hodin požár pod kontrolu a v 5:50 hodin byla provedena likvidace požáru.

Hlídku na místě požářiště bude zajišťovat následujících 12 hodin jednotka dobrovolných hasičů obce Chrášťany.

Jako příčinu vzniku požáru vyšetřovatel požárů označil úmyslné zapálení neznámým pachatelem. Škoda je předběžně vyčíslena na 500 000 Kč.

autor Lukáš Vejvar
Oddělení ZPP Kladno


-kaw-

Sdílet