Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Úmyslně založený požár bytu v Kopřivnici za půl milionu

Pět jednotek hasičů zasahovalo ve čtvrtek 11. 9. 2008 večer u požáru bytu 2+kk v posledním patře šestipodlažního bytu v Kopřivnici (okres Nový Jičín). Škoda na zařízení bytu, který byl zapálen úmyslně, dosáhla téměř na půl milionu korun. Nikdo nebyl zraněn, hasiči ale museli evakuovat z okolních bytů pět osob.

Pět jednotek hasičů zasahovalo ve čtvrtek 11. 9. 2008 večer u požáru bytu 2+kk v posledním patře šestipodlažního bytu v Kopřivnici (okres Nový Jičín). Škoda na zařízení bytu, který byl zapálen úmyslně, dosáhla téměř na půl milionu korun. Nikdo nebyl zraněn, hasiči ale museli evakuovat z okolních bytů pět osob.

Kouř, vycházející z bytu pod střechou domu ve Francouzské ulici, oznámili na tísňovou linku sousedé v podvečer ve čtvrt na šest. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Novém Jičíně a s ní dobrovolní hasiči z Kopřivnice, Příbora a Štramberka a také podnikoví hasiči z Tatry Kopřivnice.

Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu asi za půl hodiny, úplně jej uhasili za další necelou hodinu. Zástupce majitele, kterým je město Kopřivnice, odhadl na místě škodu na 490 tisíc korun. Okolní byty nebyly požárem zasaženy.

Oheň založil ve svém bytě 2+kk jeho uživatel (ročník 1963), který zde bydlel sám. Patřil mezi neplatiče. Pak odešel do nedaleké restaurace. Tam jej zadrželi ve čtvrtek večer policisté, kteří jej odvezli k výslechu. Dům ve Francouzské ulici obývají především sociálně slabší občané, hasiči zde nezasahovali u požáru poprvé.


por. Mgr. Petr Kůdela

tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje 


-kaw-

Zpráva z JSDH Kopřivnice

Jednotka SDH Kopřivnice vyjela včera k požáru bytu na Francouzskou ulici v domovském městě. Po příjezdu na místo zásahu provedla společně s HZSP Tatra průzkum a rozvinula dopravní a útočné vedení.

Mezitím se na místo dostavila jednotka HZS MSK ze stanice Nový Jičín a dobrovolné jednotky ze Štramberku a Příbora. Zásah byl veden za použití dýchací techniky. K likvidaci požáru byl nasazen jeden „C“ proud, další proud byl použit na dohašovací práce vně budovy. K odvětrání zakouřených prostor byla použita přetlaková ventilace.

Předběžná škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 490 tis. Kč.

Info: JSDH Kopřivnice, hasici.kopriv­nice.org

-kow-

Sdílet