Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Sofii začalo mistrovství světa v požárním sportu

Včera v Sofii začalo mistrovství světa v požárním sportu, český tým je zatím pátý, dnes jsou na programu další dvě disciplíny.

Velké zastoupení má v reprezentaci zejména plzeňský a moravskoslezský kraj, jsou v něm ale také závodníci z jihomoravského, ústeckého, zlínského, středočeského, libereckého kraje a kraje vysočina.

Po druhém dnu mistrovství světa v požárním sportu jsou Češi třetí V pátek 12.9., v Sofii druhým dnem pokračovalo IV. mistrovství světa v požárním sportu. A český reprezentační tým byl velmi úspěšný. V běhu na 100 m s překážkami skončila česká reprezentace třetí a ve štafetě 4 × 100 metrů s překážkami získali Češi dokonce stříbro (čas 57,25), které tak v této disciplíně obhájili z předešlého světového šampionátu. Tyto úspěchy českou reprezentaci vynesly na celkové vynikající třetí místo.

A to ještě zítra bude celé mistrovství světa vrcholit královskou disciplínou požárního sportu – požárním útokem, ve kterém jsou čeští reprezentanti tradičně velmi silní. Více informací k mistrovství světa v požárním sportu a české účasti na něm naleznete na www.hzscr.cz



kpt. PhDr. Petr Kopáček
tiskový mluvčí MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR




-skw-

Sdílet