Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ostravský hasič Miroslav Šín uspěl na Mezinárodním mistrovství ČR v benchpressu, silovém trojboji a mrtvém tahu v Praze

Velkým úspěchem skončilo víkendové Mezinárodní mistrovství ČR v benchpressu, silovém trojboji a mrtvém tahu v Praze (konalo se 6. – 8. 5. 2016) pro ostravského profesionálního hasiče Miroslava Šína. Dvaačtyřicetiletý borec – jako jediný účastník z řad hasičů – zde získal dvě první a jedno druhé místo a kvalifikoval se na listopadové MS ve Vídni.

V pátek 6. 5. se mu podařilo získat první místo v (samostatné disciplíně) benchpressu RAW, kategorie Master do 125 kg výkonem 190 kg. V sobotu přišel na řadu silový trojboj (dřep, benchpress, mrtvý tah), kde vyhrál kategorii Master do 125 kg.

V absolutním hodnocení všech závodníků Master kategorie obsadil druhé místo celkovým výkonem 745 kg (dřep 270 kg, benchpress 185 kg, mrtvý tah 290 kg).

Miroslav Šín (člen Sportovního klubu HZS Moravskoslezského kraje) byl již předloni na tomto Mistrovství ČR třetí v trojboji, loni měl ale zdravotní potíže a nestartoval. Co se týká porovnávání síly v rámci resortu, podává již několik let kvalitní výkony a často vítězí. Např. před několika lety zvítězil v silovém trojboji a ještě v páce na Světových hasičských a policejních hrách v australském Sydney.

Zúčastnit se podzimního světového šampionátu ve Vídni pro něj ale nebude až tak jednoduché. „Bude to hlavně znamenat sehnat dostatek sponzorů,“ vysvětlil silný hasič.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet