Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě na Brněnsku zemřel řidič, s vozidlem naboural na silnici spojující Žebětín a Veselku do stromu

Ve čtvrt na devět večer vyjížděli brněnští dopravní policisté k nehodě osobního vozidla. Šedesátiletý muž se řítil s bílým Volkswagenem Golf po ulici Dlážděné od městské části Žebětín směrem ke Staré dálnici.

V pravotočivé zatáčce vozidlo dostalo smyk, přerazilo strom, otřelo se o druhý a skončilo v poli. Ohledáním vozidla policisté zjistili, že muž nebyl připoután bezpečnostním pásem, ručička tachometru se po nehodě zasekla na hodnotě 120.

Dvě jednotky pomáhaly s resuscitací, zajistily místo nehody a osvětlily prostor. Přes veškerou snahu hasičů a posádky ZZS však starší muž svým zraněním podlehl. Místo události následně hasiči předali policii k dalšímu šetření.

Jaroslav Mikoška, HZS Jihomoravského kraje

Vzhledem k tomu, že muž byl velmi spoře oděn, předpokládáme, že nejel dlouhou trasu. Potřebovali bychom zmapovat, kde se pohyboval řidič před nehodou (byl držitelem průkazu ZTP/P). Je možné, že jel z nedaleké zahrádkářské kolonie.

Uvítáme samozřejmě i informace od případných svědků, kteří přímo viděli dopravní nehodu. S informacemi se můžete obracet na linku 158.

Foto: Policie ČR & HZS ČR

por. Pavel Šváb
Policie ČR
Sdílet