Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Plzni hořel bývalý vrtulníkový hangár, zraněn jeden hasič

V sobotu 13. září 2008 byl v 9.17 hodin ohlášen požár hangáru o rozměrech 100 × 50 m v Univerzitní ulici v Plzni. Na místo začaly postupně vyjíždět jednotky z Plzně a okolí.

V sobotu 13. září 2008 byl v 9.17 hodin ohlášen požár hangáru o rozměrech 100 × 50 m v Univerzitní ulici v Plzni. Na místo začaly postupně vyjíždět jednotky z Plzně a okolí.

V 10.13 hodin došlo k propadnutí střechy objektu, v této době na místě zasahovalo 11 hasičských jednotek a několik minut později byl vyhlášen třetí poplachový stupeň.

Hangár nechávají hasiči dohořet a ochraňují okolí, aby nedošlo k rozšíření ohně. V době vypuknutí požáru se uvnitř nenacházely žádné osoby a objekt byl prázdný. O události byly informovány příslušné orgány životního prostředí a na místo se také dostavili pracovníci laboratoře v Třemošné, kteří krátce po 12 hodině potvrdili, že žádné škodliviny nebyly v ovzduší naměřeny. Při zásahu byl zraněn jeden příslušník, který byl s výronem kotníku na pravé noze přepraven do FN Plzeň.

Podle posledních zpráv zatím není znám vlastník objektu a není proto možné vyčíslit případné škody, které oheň napáchal. V šetření je i příčina požáru, není ještě potvrzeno, zda byl hangár napojen na elektřinu. Objekt příležitostně využívali bezdomovci.

Aktualizováno ve 20:00 hodin

V odpoledních hodinách se na místo dostavil zástupce Správy veřejného statku města Plzně p. Liška a také primátor Plzně Pavel Rödl, kteří vyčíslili škodu na 15 milionů korun, protože objekt je v majetku města. Hangár je v současné době zabezpečen strážníky Městské policie, protože požár natolik poničil konstrukci, že je nebezpečné se v blízkosti objektu pohybovat. Hasiči zajistí do ranních hodin dohlídku nad požářištěm. Příčina požáru je i nadále v šetření v úvahu připadá nedbalost, závada na elektroinstalaci nebo úmysl.

Info: por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-kaw-, -wap- 

Sdílet