Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

První reflexní bezpečnostní pásky Zlínského kraje rozdávali profesionální ha­siči

Celkem 7 000 kusů reflexních pásek obsahujících logo Zlínského kraje a kontakt na tísňovou linku 112 zajistil Zlínský kraj jako podporu aktivit souvisejících s preventivně výchovnou činností dětí a mládeže a bezpečností silničního provozu.

Tyto ochranné prvky jsou určeny a distribuovány především na preventivní akce pro děti a mládež, které pořádá Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, Krajské ředitelství Policie České republiky ve Zlíně a Oblastní spolek Českého červeného kříže Zlín, případně na jiné preventivní programy související s BESIP.

Prvních 2 500 kusů reflexních pásek získali profesionální hasiči ve Zlínském kraji. Ti je rozdělili do svých čtyřech okresů, ve kterých právě v pátek 13. května probíhal den otevřených dveří,

sdělil Stanislav Mišák, hejtman Zlínského kraje.

Hejtmanství v čele se Stanislavem Mišákem hasiče dlouhodobě podporuje. V letošním roce Zlínský kraj uvolnil na činnost hasičů (profesionálních i dobrovolných a na Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska) částku celkem 19 300 000 korun. Z toho největší část (16 700 000 Kč) představují dotace obcím pro jednotky sborů dobrovolných hasičů, které obce zřizují ze zákona o požární ochraně.

Dva miliony korun jdou letos na akce a činnost okresních sdružení a 600 000 Kč představuje dotace pro profesionální hasiče (500 000 Kč na nákup velitelského automobilu pro oblast Luhačovice a Slavičín a 100 000 na cvičení složek IZS a čištění zásahových oděvů).

Sdílet