Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škodu za 700 tisíc způsobil požár domu v Benátkách nad Jizerou

Operačním střediskem byli do Benátek nad Jizerou vysláni místní profesionální hasiči se dvěma cisternami, jejich kolegové ze Staré Boleslavi s automobilovou plošinou a dobrovolní hasiči z Benátek nad Jizerou a Lysé nad Labem s dalšími cisternami. Po příjezdu hasičů na místo byl zjištěn rozvinutý požár druhého nadzemního podlaží rodinného domu a velitel zásahu si vyžádal další síly a prostředky. Celkem bylo u požáru soustředěno 14 hasičských vozidel z 8 jednotek.

Rychlým a náročným zásahem v dýchací technice se hasičům za pomoci dvou proudů podařilo zabránit rozšíření požáru do půdního prostoru a na střechu. Pomocí termokamery a motorové pily následně probíhalo vyhledávání a dohašování skrytých ohnisek. Místní dobrovolní hasiči pak zůstali na dohlídce až do nedělního rána, kdy požářiště ještě jednou celé zkontrolovali a poté předali majiteli.

Škodu způsobenou požárem vyčíslil vyšetřovatel na 700 tis. Kč, hodnoty uchráněné zásahem hasičů pak na jeden milion. Příčinou požáru byla neúmyslná nedbalost při práci s ruční bruskou.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje
Sdílet