Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči bojují s plameny v průmyslové firmě ve Stříbře, požár zaměstnal sedm jednotek

V pondělí 16. května 2016 ve 3/4 na deset v noci obdrželo operační středisko informaci o požáru v areálu stříbrské společnosti. Postupně na místo vyjelo 7 jednotek PO (místní profesionální i dobrovolní hasiči s jednotkami HZS Nýřany a Tachov, SDH Černošín, Kladruby a Svojšín).

Evakuace podniku proběhla ještě před příjezdem jednotek. Na místě zasahovala ZZS, ale dle jejího vyjádření se jednalo o zdravotní komplikace bez přímé návaznosti na požár – osoba nebyla popálená a ani se nenadýchala zplodin hoření. Požár pravděpodobně vznikl v prostoru nakládky a vykládky u centrálního skladu, ve kterém byly uskladněny gitterboxy.

Přístřešek o rozměrech cca 20×20 metrů stavebně navazuje na budovu kanceláře logistiky a sklad. Tuto budovu se podařilo hasičům od požáru z větší části odříznout, prohořela část střechy a žárem popraskaly okenní tabule. Plastovými dveřmi se dostal oheň do jedné skladové místnosti, kde poškodil palety se skleněnými lahvičkami.

Požár dostali pod kontrolu hasiči pár minut po 23. hodině. Půl hodinu před půlnocí začaly první jednotky odjíždět na základny. Hasiči pak prohlíželi termokamerou prostory haly, aby vyloučili skrytá ohniska. Místní jednotka na místě zůstala do ranních hodin na dohlídku.

Po uhašení plamenů a ochlazení plechového pláště přístřešku pracovníci společnosti vyvozili požárem zasažené gitterboxy na volné prostranství.

Výše škod nebyla dosud stanovena, ale předpokládá se, že půjde do sta tisíců. Jen na přístřešku se předpokládají škody kolem 1 milionu korun. Další vysoká částka bude na uskladněném materiálu, v tuto chvíli ji ještě není možné odhadnout. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Sdílet