Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osm zraněných u odpolední nehody na Bruntálsku

Osm zraněných, z toho zřejmě dva těžce, dva středně a čtyři lehce, si vyžádala dopravní nehoda mikrobusu a dodávky, která se stala v úterý 16. 9. 2008 odpoledne ve Václavově u Bruntálu. Profesionální hasiči z Bruntálu museli vyprošťovat těžce zraněného řidiče

Osm zraněných, z toho zřejmě dva těžce, dva středně a čtyři lehce, si vyžádala dopravní nehoda mikrobusu a dodávky, která se stala v úterý 16. 9. 2008 odpoledne ve Václavově u Bruntálu. Profesionální hasiči z Bruntálu museli vyprošťovat těžce zraněného řidiče, který zůstal zaklíněný v dodávce. Jejich zásah trval asi půlhodinu.

Vrtulník Letecké záchranné služby, který měl pro nejvážněji zraněné přiletět z Ostravy, zůstal „doma“ kvůli špatným letovým podmínkám. Zranění tak skončí po odvozu sanitkami hlavně v nemocnici v Bruntálu.

Nehoda se stala před obcí Václavov asi sedm kilometrů od Bruntálu. Silnice první třídy č. 11, spojující Bruntál a Rýmařov, je v tomto úseku uzavřena – až do zdokumentování nehody Policií ČR.

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o nehodě krátce před 15. hodinou od Zdravotnické záchranné služby. Na místo byla okamžitě vyslána jednotka HZS MSK ze stanice v Bruntálu.

Hasiči na místě poskytovali zraněným předlékařskou pomoc, opatrně vyprostili zaklíněného řidiče dodávky ve věku kolem 35 až 40 let, v níž jel zřejmě sám, a také zabezpečili obě havarovaná vozidla před požárem. Všichni zranění byli při vědomí a se zachránci komunikovali.

Samotné vyproštění trvalo asi patnáct minut, když hasiči museli použít vedle hydraulických nůžek a rozpínáku také dva navijáky ze svých vozidel – jeden na zabezpečení stability havarované dodávky a druhý na narovnání bočního sloupku dodávky.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

-kow-

Sdílet