Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bezpečný konec prázdnin již potřetí

Již potřetí se na konci srpna v Klášterci nad Ohří konala akce pro děti pod názvem „Bezpečný konec prázdnin“. Návštěvníci měli stejně jako v předchozích letech možnost shlédnout práci základních složek IZS působících v našem městě a jeho okolí.

Již potřetí se na konci srpna v Klášterci nad Ohří konala akce pro děti pod názvem „Bezpečný konec prázdnin“. Návštěvníci měli stejně jako v předchozích letech možnost shlédnout práci základních složek IZS působících v našem městě a jeho okolí.

Hasiči opět předvedli ukázky práce při autonehodě, rozdílem oproti předchozím ročníkům byla účast zásahové jednotky města Kadaně. Nehoda byla simulována dvěma auty, takže návštěvníci shlédli práci dvou jednotek. Nechyběla samozřejmě Zdravotnická záchranná služba z Kadaně. Po vyproštění osob z vozidel obě hasičské jednotky předvedli hašení hořícího automobilu, kde kadaňská jednotka využila svůj hasicí monitor na předku zásahového vozidla. Po ukázkách hasičů následovala odtahová služba AP servis Švamberg a z Karlových Varů speciální odtahová služba AUTO 3000.

Hasiči přivezli s sebou všechnu možnou techniku (JSDH Kadaň přijela s CAS 24 MB Atego, čtyřkolkou Polaris a novým DA Mercedes Benz VITO s člunem, HZS Doly Nástup s CAS 24 Praga Golden, a JSDH Klášterec nad Ohří s CAS 24 LIAZ 101, CAS 32 T148 a novým DA Peugeot Boxer) která byla poté vystavena na hřišti a děti si ji mohli prolézt, toho taky náležitě využili.

Současně předváděla svou činnost Policie ČR a Městská policie. Hostem byla opět policie z německého Chemnitzu. Děti si mohly potěžkat policejní zbraň, posadit se za řídítka policejního motocyklu nebo vidět policejní kynology v akci. Byl přislíben i policejní vrtulník, ale v daný čas byl použit a nasazen při ochraně bezpečnosti a zdraví osob v Hradci Králové, tedy činnosti, která dostala logicky vyšší prioritu. Na závěr akce bylo naplánováno opět dovádění dětí v pěně, na což se děti asi nejvíc těšili.

Tímto děkujeme všem zúčastněným za perfektní spolupráci a těšíme se na další ročník.

Filip Foukal
JSDH Klášterec nad Ohří

-kow-

Sdílet