Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na stanici Plzeň Košutka proběhl 27. ročník Memoriálu Milana Kružíka, požární sportovci se utkali ve dvou disciplínách

XXVII. ročník Memoriálu Milana Kružíka se konal v pátek 20. května 2016 od 9:00 hodin na požární stanici Plzeň-Košutka. Pořadatelem byl HZS Plzeňského kraje – územní odbor Plzeň ve spolupráci s Hasičským sportovním klubem Plzeň a Českou hasičskou sportovní federací. Partnerem akce byl již tradičně hypermarket Globus a firma Renoplast Chotíkov a Plzeňský Prazdroj. Mediálním partnerem byla televize Fire TV. O catering se postaral Pivovar Purkmistr.

Soutěžilo se ve dvou disciplínách dle platných pravidel požárního sportu – výstup do 4. podlaží cvičné věže a běh na 100 metrů s překážkami. Soutěž je zařazena do Českého poháru ve dvojboji pro rok 2016.

Ve výstupu na věž na třetím místě skončil Karel Ryl z Moravskoslezského kraje, který věž zdolal za 14,16 vteřin. Druhé místo patří Jakubovi Pěknému z Ústeckého kraje, který se na vrchol věže dostal za 14,10 vteřin. Pro zlato si s časem 13,94 vteřin vyšplhal Kamil Bezruč z Moravskoslez­ského kraje.

Ve 100 metrech překážek třetí pozice zůstala v Plzeňském kraji, vybojoval ji Milan Netrval​, který dal stovku za 16,12 vteřin. Na druhém místě se stejným výsledkem, ale lepším druhým časem, skončil Lukáš Kroupa z SDH Kvasiny. Nejrychlejší, a tím pádem zlatý, byl František Kunovský z Moravskoslezského kraje. Na vítězství mu stačilo být o pouhé 4 setiny rychlejší, než jeho soupeři.

Dvojboj byl rozdělen do kategorií do 35 let a nad 35 let. Bronz získali David Dopirák a Martin Provazník z Plzeňského kraje. Pro stříbrnou medaili si přišli Jakub Pěkný z Ústeckého kraje a Jan Hůla z Plzeňského kraje. Zlato si vydvojbojovali závodníci Kamil Bezruč z Moravskoslezského kraje a Lukáš Hons z Vysočiny.

Nejlepší zahraniční závodník ve dvojboji byl Thomas Purrer. Nejlepším Plzeňákem byl Jan Hůla.

Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet
Přiložené soubory
Kružík 2016 - VÝSLEDKY-DVOJBOJ.pdf zobrazit online PDF 71 kB